Skapa ett spöke med lysande detaljer

Inför Halloween dekoreras, pysslas och skapas det i både skola och förskola. Varför inte låta barnen ”maka” ett lysande spöke med hjälp av gammalt och nytt material.

Buuuuu…För att göra detta urtjusiga spöke behöver du:

www.hos.se hittar du: koppartejp, dioder och batterier.

Börja med att fästa koppartejpen på flirtkulan/frigolitkulan. Här kan man egentligen använda vilken boll/kula som helst. Den ena remsan ska vara längre än den andra som på bilden.Viktigt är att mäta ut att dioderna får plats mellan tejpremsorna och att benen nuddar tejpen på varsin sida. Nu ska du fästa dioderna på tråden med tejp,tänk på att benen har olika poler och att  +respektive -polen är på samma sida. Tryck till ordentligt så att det blir bra kontakt mellan diod och koppartejp.

Fäst batteriet på den korta tråden med rätt pol mot rätt tråd. Om du har + benen på den den korta tråden, sätter du batteriet med + sidan nedåt. Sedan virar du ett gem runt den långa tråden och trycket mot batteriet.


Nu lyser den! För att den ska lysa utan att man håller emot, kan du vira lite tejp runt.    Dags att skapa själva spöket. Jag använder en gammal frottéhandduk, sedan börjar jag med att mäta ut vart jag ska placera ögonen, ritar dit dem och en mun.

Sedan klipper jag hål i tyget så att ögonen kan sticka ut. Nu behöver jag bara göra en fästanordning så att jag kan hänga upp mitt spöke. Jag knyter en fiskelina på en tändsticka. Den tejpar jag sedan bak på kulan. Jag klipper ett litet hål i spökhandduken och trär igenom tråden.

 Vips! Nu svävar den fritt.

 

Bus eller godis….