Green Screen som pedagogiskt verktyg!

Viktigt på riktigt! Med rätt digital lärmiljö kan du ta undervisningen till nya höjder. Barnens motivation och resultat kan få en riktig skjuts framåt.
Att arbeta med verklighetsbaserat lärande är en framgångsfaktor för att få med alla på tåget.

Med Green Screen teknik kan eleverna presentera projektarbeten från en riktig nyhetsstudio, resa jorden runt på 80 minuter eller referera en riktig fotbollsmatch. För att bara nämna några exempel.

De yngre barnen på förskolan kan krypa in i mikromiljöer skapade av dem själva eller pedagoger.

Green Screen ger oss möjligheten att ersätta en bakgrund med en annan. Detta används t.ex. för att skapa specialeffekter i film eller när man presenterar vädret på TV. Den gröna färgen identifieras i Green Screen- programmet och raderar all “Green Screen färg” så den kan ersättas med önskad bild. För att skapa effekten av att t.ex. sväva i rymden börjar man med att ta en bild eller filma mot en grön bakgrund för att sedan ersätta den gröna bakgrunden med ytterligare ett lager bild eller film. Detta sker med  hjälp av ett program eller en app. Vi rekommenderar appen: Green Screen by do ink.  

Vilken bakgrund ska jag välja?Det finns många olika sätt att skapa en Green Screen miljö. Det viktiga är att färgen blir rätt. Ska man beskriva färgen så är den neongrön, nästan radioaktiv. Googlar man Green Screen bakgrund kommer man upptäcka att det finns många olika nyanser som alla marknadsförs som Green Screen. Nästa viktiga del i skapandet av en bra Green Screen effekt är ljus. Starkt ljus som lyser upp det gröna. Om ljuset är dåligt blir bilden man ersätter med pixlig eller suddig.

Vårt tyg! Vi erbjuder det perfekta tyget för din Green Screen miljö! Med ett tyg kan du enkelt flytta din Green Screen miljö till olika platser. 

Green Screen Studio Håbo

Om du vill ha mer inspiration och idéer om hur du kan arbeta med digitala lärmiljöer i skola och förskola så har vi ett stort kursutbud, det hittar du här!

Du kan bli proffs på både Green Screen, Stop Motion och iMovie på vår nya utbildning- Digitalt berättande, läs mer här.

                        Gå 4 betala för 3 fram till den 6/9! höstensUtb-stämpel