Sinneslabb, SENSORISKt rum sinnesrum, kärt barn..

….har många namn. Vi är så glada över vårt fina sortiment av av sensoriskt material.
Fullt med nyheter och gamla godingar som funkar år efter år.
I vårt och Lekolars Showroom i Bromma har vi fått möjligheten att skapa ett Sinneslabb med härligt taktilt, sensoriskt, lysandande och fascinerande material.
Lite loppisbesök och en tur i naturen har gjort vårt sensoriska rum komplett.

Loppisfynd, Gamla bakformar i koppar.

-Intresset för sinnesrum och sensoriskt material tror jag är en produkt av de allt mer i stressade, informativa och digitala landskap vi navigerar oss i dagligen, säger Hospedagogen Sofia Winerdal.

Både pedagoger och barn har ett ökat behov av att söka sig till mer sinneliga upplever där det kan få ta tid med undersökandet och kraven på rätt lösning är obefintlig. Det sensoriska materialet är estetiskt tilltalande och lockar både öga och hand. Man vill både betrakta och känna. Stora som små fascineras av lysande, Skimrande och blankt material. Det finns inga krav på vad och hur någonting ska bli, inga krav på resultat utan sinnena och upptäckarlusten får styra. 

Det stora utbudet av material gör också att det går att hitta något för alla, med eller utan särskilda behov, stor eller liten, seende eller icke seende. Materialet är enkelt, taktilt, avkodat och öppet för alla att använda. 
Vill du bli inspirerad och få nya idéer kring sensoriskt material. Lysande stenar, barnens projektor, ljusbordsmaterial och filtstenar. Kika gärna på vårt inspelade Sinneslabb där du under 1h får guidning i vårt labb och för höra hur och varför du bör bygga en sensorisk miljö på din enhet eller skola.

Vill du ha allt material på ett ställe så kika in i Lekolars sensoriska folder som du hittar här nedan, klicka för att bläddra!

Vill du besöka oss?Passa på, snart har vi öppet hus. Boka din plats här.