Nya övningar – Sphero <3 Geometri

Att sphero gillar geometri är väl rätt självklart, med tanke på att den utformats som ett klot / en sfär? Vi vill bjuda er på två nya övningar för att jobba med programmering och matematik – framförallt geometri.

IMG_3842.jpg

Appen Sphero Edu erbjuder många metoder för programmering:

Det går att styra roboten med en virtuell joystick, på så sätt blir problemlösningen mer orienterad kring att analysera riktning, tänka på hastighet, friktion – lägesorientering helt enkelt. Vi kan också programmera genom att rita upp vår kod, lite likt Ozobot faktiskt.

Dessa två övningar använder drive och draw och lämpar sig till förskola och grundskolans tidigare år.

Träna geometriska former med Sphero

Sphero draw och geometriska former

Men för de äldre eller mer vana programmerarna kan Sphero programmeras med blockkod eller till och med Apple Swift och Javascript. Detta gör att det kanske är den robot med störst progressionsmöjligheter.

Tips: Använd sensordata (i appen för att anlysera er ritkod, där kan vi analysera sträcka, mäta hastigheter, orientering, acceleration och data från dess gyroskop. En avancerad funktion där vi kan få ut mängder av intressant data som kanske inte alla känner till.

IMG_0098.JPG

Och förresten! Glöm inte att den är vattentät och extremt stöttålig. Så Sphero lämpar sig väl till att programmeras utomhus. Du hittar Sphero här.

Ha det roligt och kör så det ryker!