fjärilssäsongen är nu kommen!

Kom igång med fjärilslarver! Följ fjärilens livscykel från larv och puppa till flygfärdig fjäril!

En av de mest populära Hands-On aktiviteterna du kan göra i förskolan, skolan eller varför inte hemma i vardagsrummet.
Beställningsförfarandet är enkelt och när du väl fått din larvburk sköter larverna sig själva.

Så här beställer du dina fjärilslarver när du köpt Startkit från oss!

Tips för att föda fram nästa generation!

Om du sätter in nässlor, tistlar eller malvaväxter i buren, händer det ofta att fjärilarna efter några dagar börjar lägga ägg på bladen. Det brukar bli jättemånga ägg, därför rekommenderar vi att du lägger ut de flesta äggen i ett nässel- eller tistelsnår och låter larverna utvecklas på egen hand i det fria. Spara några blad med ett 20-tal ägg.
Burken som dina larver anlände i är bra att använda till äggen. Diska burken ren och torka den noga. Lägg i bladen med ägg och sätt ett hushållspapper under locket. När äggen kläcks efter ca: 5 dagar kryper det fram pyttesmå svarta larver.

Nu måste du plocka färska nässlor och tistlar varje dag till larverna. I början äter de lite, men efter en vecka äter de JÄTTEMYCKET. Det kan nu vara lämpligt att föra över dem i en större burk med hål i locket. Sätt lite hushållspapper under locket, för larverna är experter på att smita.

FJÄRILSVIKTIGT!

Det har alltid varit vår målsättning att visa omtanke om fjärilar och allt annat levande.
Vi vill inte befrämja infångandet av vilda fjärilar. Larverna till detta experiment är födda i ett laboratorium. När de skickas till dig har de gott om föda. Du kan därför följa hela metamorfosen utan att plocka in de få vilda fjärilslarver som finns i vår natur. Tistelfjärilar finns spridda över hela världen och kan därför släppas ut i det fria, när fjärilarna är klara för att flyga iväg.