SPIKELABB

Dags att visa vad SPIKE Prime klarar av!

SPIKE™ Prime är LEGO® Educations senaste tillskott av programmeringsbart tekniklego. Ett verktyg för undervisning i naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap, konst och matematik (förkortas STEAM på engelska) för elever i årskurs 4-8. 

Bygg en robotnoshörning, en dansande robot som gör olika danser beroende på vilken färg den ser eller varför inte en yogaring som du kan träna med genom att matcha olika rörelser. 

Vi visar på vad SPIKE™ Prime kan tillföra i form av teknik- och konstruktionsmaterial, men även som ett programmeringsverktyg där vi framför allt tittar på blockprogrammering i Scratch. Vi tittar på SPIKE appen som är fylld med guidade lektioner, lektionsplaneringar, lärarhandledningar och digitala byggmanualer samt ger tips på hur ni kan använda er av detta i er undervisning. 

Begreppet STEAM är starkt kopplat till SPIKE™ Prime och LEGO® Education och vi redogör hur STEAM är applicerbart i läroplanen och då främst i ämnena matematik och teknik. Detta och mycket mer får du ta del av under vårt SPIKELABB.

Valbara dagar och tider:

  • Onsdagen den 10 mars kl. 14.00-15.00
  • Torsdagen den 11 mars kl. 14.00-15.00

Under webbinaret har du även möjlighet att via chatt ställa frågor till pedagogerna. Webbinariet är helt kostnadfritt och sker via Microrsoft Teams.

Anmäl dig här här senast den 9 mars